AZ EGÉSZSÉG VIRÁGA

A Nin-ből szármzó sóvirág teljes egészében természetes. A só összegyűlik a sólepárló alján és csak a sóvirág marad a felszínen, finom kristályként egyesülve a tengervízzel. Ezt kézzel óvatosan leszedik és egy fa szitán átszűrve kapják meg a végleges formájú sóvirágot. A Nin-i sóvirág az algák anyagcseréjének és specifikus mikroorganizmusok munkájának végső eredménye, ami több mint 75 féle fontos ásványi anyagot tartalmaz, mint a Nátrium, Kálium, Kalcium és a Magnézium. Továbbá nélkülözhetetlen nyomelemeket rejt, mint a Jód, a Foszfor, a Bróm, a Cink a Vas és a Mangán, a Réz és a Szilícium.

„A sóvirág egy ötvözete a gazdag ásványi és a fontos fizikai-kémiai karakterisztikájú anyagoknak amelyek biztosítják mindazt ami az anyagcsere folyamatokhoz szükséges egy élőlénynek, így adott a felhasználása a mindennapi táplálkozásban és étrend – terápiás céllal. A sóvirág egy originális, magas minőségű tengeri só, ami ellátja az emberi szervezetet minden felszívódáshoz és felhasználáshoz nélkülözhetetlen anyaggal.”

Tena Niseteo, Klinikai Étkezési Terapeuta

VÁRANDÓSSÁG ÉS SZOPTATÁS

Alapvető táplálkozási és diétás tanácsok minden egészséges Nőnek, különösképpen ha várandós vagy a szoptatás időszakát éli:

Kerülje a feldolgozott élelmiszereket amelyek nagy koncentrátumban tartalmaznak „rejtett” sót, azaz nátriumot, ami nincs jó hatással a vérnyomásra
Ajánlott olyan gazdag és kiegyensúlyozott étrend folytatása, amelynél az étel elkészítési folyamatának a végén adják hozzá a tengeri sót
Mértékletesen használja a tengeri sót: maximum 5 grammot ajánlott fogyasztani egy nap(ahogy azt a WHO ajánlja)

A terhesség és a szoptatás alatt a női test változik. Az egyik legfőbb változás a víz bevitelében van. Nélkülözhetetlen felügyelni a megfelelő mennyiségű vízbevitelt és a napi ajánlott ásványi anyagok bevitelét a szervezetbe. A mikro-tápanyagok hiánya egy terhes nő szervezetében direkt hatással van az anyatej összetételére és nélkülözhetetlenek a várandós nő anyagcseréjéhez és a magzat fejlődéséhez. Ezért a sót ajánlott beépíteni mint egy fontos részt a mindennapi étrendbe.

A SÓVIRÁG A GYERMEKEK ÉTRENDJÉBEN

Mikor a gyermekek elérik az egyéves kort, a tengeri sónak részét kell képeznie az étrendjüknek. A Nin-i sóvirág nagyon jó hatással van a gyermekekre, mivel alapvető forrása a természetes jódnak és sok más mikro-tápanyagoknak. Lehetőség szerint kerülni kell a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, mert tele vannak ipari nátriummal, amit ízfokozóként alkalmaznak. A Nin-i sóvirággal, ami természetes és finomítatlan, ajánlott kiegészíteni a táplálkozásukat az alábbiak szerint:

Gyerekeknek 1 és 3 év között: 2g sóvirág
Gyerekeknek 4 és 6 év között: 3g sóvirág
Gyerekeknek 7 évet kor felett – hasonlóan a felnőttekhez – 5g sóvirág